Değerli Ortağımız,
Kooperatifimizin 31. Kuruluş Yıl Dönümü olan 18 Kasım Çarşamba günü saat 20:30’da Başkanımızın konuşmasını ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın Pandemi / Ekonomi / Eczacılık başlıklı söyleşisini  https://www.iskoop.org/iskooptv/ adresinden izleyebilirsiniz.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş

12 Ağustos 1976 tarihinde Ankara’da doğan Özgür Demirtaş, ilkokulu Manisa’nın Salihli ilçesinde, lise eğitimini ise İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünde yaptıktan sonra  ABD’de Boston College’da ana dalından farklı bir dal olan Finans alanında 5 yıl içerisinde doktora çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında (2003 yılında) doktor unvanını kazanmıştır.

31 yaşında New York Şehir Üniversitesinde Doçent unvanı alan başarılı akademisyen ayrıca bu üniversitede yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde TENÜR ( Ömrü boyunca üniversite bünyesinde çalışma) hakkı kazanmıştır.

2010 yılında, öğretim alanında, ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya’da 1 milyon profesör arasında yapılan 10 milyonu aşkın öğrencinin değerlendirmeleri sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterildi.

2010 yılında Sabancı Üniversitesinden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı teklifi aldı. 2012 yılında bu teklifi kabul ederek yeni görevine başladı ve profesör oldu. Aynı yıl içerisinde 100 Bin EURO değerindeki Marie Curie Araştırma Fonunu almaya hak kazandı.

Akademik kariyeri boyunca 30’dan fazla çalışması akademik dergilerde yayınlanmıştır. Dünyanın en önde gelen finans dergilerinde de yayınlanan bu çalışmalarla birçok ödül de alan ekonomist Özgür Demirtaş’ın 1 adet kitap çalışması da elsevier tarafından basılmıştır.

Özgür Demirtaş ayrıca çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda etkinliklere katılmakta, birçok üniversitede ekonomi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili seminerler vermektedir.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi altında kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance) Kurucu Başkanlığı, Türkiye’nin önde gelen bankalarından Akbank’ın Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye’nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER’in kurucu Yönetim Kurulu üyeliklerini ve Türkiye Genç işadamları Derneği (TUGIAD), TAYSAD ve DASK Danışmanlıklarını da üstlenmiştir.

Kaynak: biyografi.info