Sağlık alanının temel bileşeni olan eczacıların mesleki ve sosyal sorumluluklarının bilincinden hareketle; gönüllü dayanışma ve birliktelik düşüncesinin bir ürünü olarak, 30 eczacının Kasım 1989’da kurduğu İstanbul Eczacılar Kooperatifi, 31 yıllık deneyim ve birikimini güvenle geleceğe taşımanın haklı gururunu başta eczacı ortakları, çalışanları ve sektör paydaşlarımız olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile paylaşıyor.

Kuruluşundan itibaren kooperatifçilik ilkelerinden taviz vermeden geliştirdiği iş anlayışı ve çalışma prensipleriyle, eczacı meslektaşlarımızın artarak devam eden ilgi ve katılımıyla güçlenerek büyüyen İstanbul Eczacılar Kooperatifi bugün; Türkiye genelinde 6 bine yakın eczacı ortağına 23 ayrı hizmet merkezinden, 1200’ü aşkın çalışanı ile kesintisiz sağlık hizmeti vermektedir.

Eczacı kooperatifleri, 40 yılı aşkın geçmişleriyle eczacılık meslek alanında ve mesleğin geleceğinde tartışılmaz bir rol üstlenmişlerdir. Eczacıların ekonomik ve sosyal haklarını koruyup geliştirmek, güçlü ve bağımsız eczane yapısını geleceğe taşımak, eczacı kooperatifleri için vazgeçilmez ve temel bir görevdir. İlaç ve eczacılık alanında son yıllarda yaşanan hızlı değişim süreci bu görevi daha da anlamlı kılmaktadır.

Sağlık alanının temel bileşeni olan eczacılar, sahip oldukları mesleki ve toplumsal sorumluluğun bilinciyle; ülkemizde yaşanan pandemi sürecinde sürdürdükleri özverili çalışma ile Eczanelerin halk nezdindeki rolünü ve Birinci Basamak Sağlık Sunucusu olarak önemini bir kez daha göstermiş oldular.

İstanbul Eczacılar Kooperatifi olarak, bugüne kadar eczacılarımıza sunduğumuz Kooperatif hizmetlerimizi bu zorlu süreçte de kooperatif anlayışımızın bir gereği olarak ayrı bir özenle sürdürüyoruz. Kooperatif olarak önceliğimiz, ilaç hizmetinin üreticiden dağıtım kanalına, dağıtım kanalından eczaneye, eczaneden ise hastalarımıza kesintisiz olarak sürdürülebilmesini bu süreçte de en iyi biçimde sağlamaktır. Covid -19 Pandemi sürecinde, bilim otoritelerinin kabul ettiği her olasılığı göz önüne alarak eczacı ve çalışanlarımızın sağlığını korumak, eczanelerimizin ve böylece ilaç hizmetinin devamlılığını sağlamak gayreti içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz.

İstanbul Eczacılar Kooperatifi olarak; çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesi gerekliliğinin bilinci ve eczacı ortaklarımızın, eczane ve kooperatif çalışanlarımızın sağlığının korunması öncelikli sorumluluğu ile kooperatif faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz.

Türkiye genelinde hizmet veren şubelerimizi, hizmet bölgelerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırıp, yeni fiziki ve teknik olanaklara kavuşturmayı sürdürüp, hizmet kalitemizi artırıyoruz. Yurt çapında hizmet verdiğimiz 22 şubemize ilave olarak, yakın zamanda hizmete aldığımız Amasya ve Elazığ şubelerimiz ve açılmasını planladığımız yeni şubelerimizle, kooperatif hizmet ağımızı daha da büyüteceğimizi eczacı ortaklarımızla paylaşmak isteriz. Genişleyen hizmet ağımız sadece kooperatif hizmetlerine hız ve kalite katmakla kalmayıp, bu yeni bölgelerdeki tüm eczacılarımızın kooperatif hizmetlerine daha fazla ulaşabilmesini de olanaklı kılacağına inanıyoruz.

18 Kasım 1989’dan itibaren içinde bulunduğu ilaç sektöründe; ortaklarının mesleki ve ekonomik kazanımları lehinde söz sahibi ve belirleyici olmayı, edindiği birikim ve deneyimi başta kendi sektörü olmak üzere, toplumun tüm kesimleri ile paylaşmayı, alanındaki gelişme ve yenilikleri yakından takip edip, bunları hayata geçirmeyi ilke edinen İstanbul Eczacılar Kooperatifi bu anlayışını tavizsiz sürdürecektir.

Kuruluşundan bugüne,  eczacı ortaklarını güçlendirerek güçlenmeyi ilke edinen İstanbul Eczacılar Kooperatifi, ortak eczacıların mesleklerini en iyi biçimde icra edebilmelerine olanak sağlayan, sağlıklı eczane yapılanması ihtiyaçlarına cevap verecek proje ve hizmetleri ortaklarının kullanımına sunarken; üstlendiği sorumluluğun ve bulunduğu noktanın bilincinden hareketle; Türkiye ve dünyada yaşanan alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip, sağlıklı yapısını daha da güçlendirerek atılımlarını sürdürmeye devam edecektir.

Kooperatifimizin gelecekte hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırarak planlı gelişimini sürdüreceğine olan inancımızla; İstanbul Eczacılar Kooperatifi çatısı altında 31 yıldır süren birlik ve beraberliğimizin önümüzdeki süreçte de devam etmesini, dayanışmamızın giderek daha fazla artmasını diliyor; kooperatifimize bugüne kadar verdikleri katılım ve katkılar için, değerli ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, 31 yıllık birlikteliğimizin samimi coşkusunu paylaşıyoruz.

Saygılarımızla,

İstanbul Eczacılar Kooperatifi

Yönetim Kurulu